Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Axial SCX10 Dingo Gunmetal
#11
będzie pojedynek

siwy lis - kontra -  mechaniczna pomarańcza
Odpowiedz
#12
Zdjęcia dla tych co nie widzieli w ostatnią niedzielę Wink

Obecna specyfikacja:
ESC Quicrun 1060 WP
Serwo Savox SW0230MG
Silnik Banggood 45T
Wyciągarka z serwa Towerpro
Opony Axial Ripsaw lub Interco Irok
Felgi - plastikowe beadlocki z Gmade
Kierowca - Gunnar Jensen (The Expendables)

Grill zrobiony własnoręcznie z hipsu, niedługo powstaną ramki reflektorów a'la Defender


   
   
Odpowiedz
#13
A teraz wygląda tak:

   
   
   
Odpowiedz
#14
Zupełnie jak mój ;-)
Odpowiedz
#15
zapytałeś na innym forum czy warto zrobić 4linka z przodu
Według mnie warto choćby dlatgo aby wymienić szybko wyrąbujące się mocowanie 3linka od axiala. Prawdopodobnie masz już na nim luzy i most rusza Ci się do przodu i do tyłu. Jeżeli chodzi o pracę zawieszenia to 3link pozwala na uzyskanie większych RTI ale to tylko jeśli chciałbyś uzyskać crawlera z wykrzyżem 1500 RTI
Ostatnio dla Bastiana wydrukowałem i zamontowałem zamiennik który wkręca się w miejsce mocowania 3linka bez żadnych przeróbek i po wymianie linek na dłuższe z rod endami traxxasa uzyskujesz 4 linka. Ale możesz również zakupić orginalne mocowanie 4linka z Axiala.
Odpowiedz
#16
Dzięki za informacje. Oryginalne mocowania na przód i tył axial na szczęście daje w zestawie z Dingo, mimo, że i tak ich według instrukcji nie montujesz.
No to przód też przerobię. Najtrudniej wybrać długość, żeby mosty miały przyzwoity kąt. Próbowałem ogarnąć temat anti-squatu ale to na razie dla mnie czarna magia Smile
Odpowiedz
#17
Dawno nic nie pisałem, a trochę się zmieniło:

- opony zmienione na Pitbull Rock Beast 1.9
- zwrotnice zmienione na SSD RC hi-clearance
- półoski zmienione na kardanki CVD od chińczyka
- serwo zamontowane na chińskiej kopii CMS z firmy Level 3

Zmiany w układzie kierowniczym spowodowały zwiększenie kąta skrętu do ok. 40-45 stopni

   
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości